Overige

Fitheidstest voor 60-plussers bij Turnlust

Den Helder – Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op peil. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt veel chronische aandoeningen. Naast fysieke voordelen verkleint bewegen in een groep het sociaal isolement voor ouderen.

Vitaal en Fit van CSAV Turnlust nodigt daarom de 60-plussers van Den Helder uit voor een jaarlijkse fitheidstest op dinsdag 10 mei van 09:00 tot 12:00 uur in De Draaikolk, Dollardlaan 202. De test begint met een vragenlijst, meting van bloeddruk en BMI vaststelling. Bovendien wordt een gratis bloedsuikertest aangeboden door de thuiszorg van Omring. Daarna gaat de echte test beginnen.

Er zijn oefeningen in onder anderen armkracht, reactievermogen, lenigheid, beenkracht enzovoorts. Eventueel kan er medisch advies worden gegeven. De test is ook mogelijk voor deelnemers met een rollator. Tijdens het eindgesprek krijgen de getesten een advies over een vervolgprogramma. De conditietest is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Het dragen van makkelijke kleding is een aanrader. Voor meer informatie info@turnlust.com of Janny Bosma 0223-625751

Turnlust Vitaal en Fit biedt beweeglessen op niveau aan, die door gespecialiseerde docenten worden gegeven. Hierbij staat het plezier in bewegen en het sociale contact voorop. De deelnemers maken kennis met verschillende vormen van sport, bewegen en spel. Na elke les wordt er vrijblijvend nagepraat onder het genot van koffie of thee.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button