Den HelderJeugdNieuwsVideo

Opbouw eerste Voorjaarskermis Den Helder begonnen (video)

Den Helder – Een nieuwe eerste kermis van het jaar in Den Helder op het parkeerterrein bij FC Den Helder. Van 4 tot en met 8 mei kunnen bezoekers los gaan in verschillende attracties. De exploitanten begonnen op maandag al met de opbouw, met als topper de veertig meter hoge ‘Europe Flyer’.

Het opbouwen van de kermis gebeurt onder begeleiding van Leo Koelewijn, toezichthouder bij kermisorganisator Duursma. “Het is altijd even een werkje met opbouwen, je moet zorgen dat alles goed klaarstaat zodat de exploitanten aan het werk kunnen”, vertelt Koelewijn. Het is geen straf om de kermis op te bouwen, de zon schijnt volop. “Meestal duurt het zo’n twee a drie dagen, afhankelijk van hoe groot de kermis is natuurlijk. Een grote kermis duurt meestal wat langer”, vertelt de toezichthouder.

De Europe Flyer in opbouw

Jordy van Dam is eigenaar van de blikvanger van de kermis: de veertig meter hoge Europe Flyer. “Rene (de organisator, red.) vroeg of we naar deze kermis wilden komen en wij dachten: ‘ja een nieuwe kermis, laten we maar komen'”, zegt van Dam tijdens de opbouwwerkzaamheden. “Het duurt meestal zo’n vier tot vijf uur om de attractie op te bouwen. Veel waterpassen en vastzetten. Eer dat de mast omhoog is ben je wel een half uur verder!”

De kermis opent elke dag om 13:00 uur en sluit op woensdag, donderdag en zondag om 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag om 24.00 uur. Tijdens Dodenherdenking op 4 mei om 20.00 uur is het stil op de kermis. Van 01 mei tot en met 09 mei is het parkeerterrein aan de Bremstraat (bij de sportvelden) afgesloten. Speciale kortingsbonnen voor de kermis zijn via deze link te downloaden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button