Den HelderUitgaan

Lieve Hemel Festival op Fort Westoever

Advertentie:

Den Helder – De Vrienden van Den Helder organiseren op 18 mei, Hemelvaartsdag, het Lieve Hemel Festival op Fort Westoever. Van 12:00 tot 18:00 uur staat Fort Westoever in het teken van theater, muziek en gezelligheid. Een zes uur durend programma met muziek, straat- en familietheater.

Buiten op het Fort zijn twee akoestische muziekpodia met optredens van Yori Swart, Anouk Dorfmann, Gerson Main en Nol Havens. Swart is een singer-songwriter. Met haar warme, soulvolle stemgeluid en opvallende gitaarspel draait ze al lang mee in de Nederlandse muziekwereld. Haar muziekstijl laat zich omschrijven als een mix van pop-, blues- en countrymuziek. Anouk Dorfmann won in 2006 de publieksprijs en de juryprijs tijdens het prestigieuze “Concours de la Chanson”. Momenteel werkt Anouk met multi-instrumentalist Martijn Bos aan een nieuw Frans liedjesprogramma en speelt met het Charivari trio een Joodse muziektheatervoorstelling. Singer-songwriter Gerson Main de eigenzinnige liedjesschrijver en muzikant werkte samen met performers en zangtalenten als Akwasi, Dio, Steffen Morrison en Sarah Jane. Zijn carrière kwam door de deelname in 2015 aan het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ in een stroomversnelling terecht. Nol Havens zanger van VOF de Kunst. Na jaren met VOF de Kunst over de wereld getourd te hebben met songs als “Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou’, “Een kopje koffie”. Zijn nieuwe album “Doe mij maar alles” kreeg vele mooie recensies. Naast deze geweldige muzikanten kunnen de bezoekers bij de bar onder het genot van een hapje en drankje genieten van DJ’s Stephan Wegman & Peter de Jong.

De Bimbobox van vroeger is ook aanwezig. De aapjeskast, aapjesorkest of aapjesmachine is een automaat die muziek afspeelt en (apen)poppen laat bewegen. De poppen, die muziekinstrumenten in handen hebben, wekken de suggestie de muziek zelf te spelen. Ook de antieke bakfiets van Bakkie Bike Cinema staat op het Lieve Hemel Festival. Dat is één van de kleinste bioscopen van Nederland: per keer kunnen twee mensen tegelijkertijd een film kijken. Bij de Bakkie Bike Cinema draait het echter niet alleen om wat zich in de bioscoop afspeelt. Voor de deur dansen en spelen de ouvreuses hun eigen pauzeprogramma en bespelen zo het publiek buiten de bioscoop. De zeespiegel stijgt. Zal de menselijke soort binnen onafzienbare tijd ten onder gaan aan zijn eigen halsstarrigheid of past hij zich nog even snel aan? Marineofficier en wetenschapper Jean-Jacques Cousteau denkt er het zijne van en draagt zijn boodschap uit. En hij komt niet alleen. Binnen in het Fort speelt vier keer de voorstelling Pegel & Kegel door Theater van de Droom. De voorstelling neemt de toeschouwers mee op een wonderbaarlijke droomreis waarbij deze worden omringd door fantastische maskers, poppen en objecten die tot leven worden gebracht. Een unieke en betoverende ervaring.

Familietheater
Fata Morgana is de nieuwste voorstelling van Hilaria, het theatergezelschap dat vorig jaar voor hilariteit zorgde met hun hondenshow. De twee Hagenezen van autochtone afkomst brengen nu een Oosterse illusieshow. Arabische prinsen, Indiase slangenbezweerders en een reeks van oosterse personages en tradities passeren de revue. Veel muziek, weinig tekst, zeer visueel, veel humor en magie. Magie de Paris is een magische act vol Franse magie, mentalisme en illusionisme en niet te missen voor de replica van de Eiffeltoren. In een Bourgondische sfeer, met wijn, kaas en stokbrood zijn de bezoekers onderdeel van vreemde tovenarij. Flessen wijn komen tevoorschijn, kinderen op hun puntje van de stoel en een ieder ziet dat deze straattheateract meer is dan “Magie met de Franse slag”. En is deze metalen blikvanger ook een betoverend decor voor verliefde stelletjes die met elkaar op de foto willen.

Kinderen kunnen bij kunstenares Geertje Tjalma gratis wolkenmannetjes maken en tijdens de dag zullen leerlingen van Rik Niks diverse optredens geven. De hapjes en drankjes worden deze dag verzorgd door Dave Kleine en zijn team van het Helderse Jongen Biercafé en restaurant. Het festival is gratis.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button