Noord-HollandUitgaan

Molens en gemalen openen hun deuren tijdens Nationale Molen- en Gemalendag

Advertentie:

Noord-Holland – De Nationale Molen- en Gemalendag vindt dit jaar op 13 en 14 mei plaats. Tijdens dit weekend openen vijftien molens en gemalen die in bezit zijn van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de deuren voor publiek. In de Noordkop zijn vier molens toegankelijk. Iedereen kan gratis komen kijken en leren over de manieren hoe inwoners al eeuwenlang droge voeten houden in Noord-Holland.

In de Noordkop zijn de Grebmolen in Warmenhuizen, de Groenveldse molen in Groenveld, de Westermolen in Nieuwe Niedorp en Molen LQ in Burgervlotbrug te bezoeken. GeĂ¯nteresseerden kunnen voor meer informatie over de opening van alle molens en gemalen van het hoogheemraadschap terecht op de website van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De Molen- en Gemalendag vindt jaarlijks plaats in de maand mei. Deze dagen zijn bedoeld om het erfgoed jaarlijks in het zonnetje te zetten. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers leren over de waterwerken die vroeger, maar soms ook nu nog een rol spelen in het waterbeheer.

Toegang
De molens en gemalen zijn tussen 10:00 en 16:00 uur geopend. De toegang bij alle molens en gemalen is gratis.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button