Den Helder

Noordwest biedt met informatiekraam ondersteuning bij digitale zorg

Advertentie:

Den Helder – Medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken staan samen met medewerkers van patiëntenservice Noordwest met een kraam in Noordwest. Belangstellenden kunnen informatie krijgen over het aanbod ondersteuning bij digitale zorg. De kraam staat dinsdag 16 mei van 10:00 tot 13:00 uur op locatie Den Helder (tegenover de winkel). De kraam bevindt zich 9 mei van 10:00 tot 13:00 uur in het ziekenhuis in Alkmaar.

Hoe kan ik mijn zorgzaken online regelen bij het ziekenhuis en de huisarts? Hoe gebruik ik de DigiD? Waar vind ik mijn medische informatie in Mijn Noordwest? Allemaal vragen waarvoor belangstellenden terecht kunnen bij de kraam met informatie over ondersteuning bij digitale zorg. Zo vertellen de bibliotheken over hun aanbod van cursussen en inloopspreekuren en over het gratis lesprogramma ‘Digivitaler’. Een medewerker van patiëntenservice Noordwest beantwoordt vragen over onder andere het patiëntenportaal Mijn Noordwest.

De digitale ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel en dat kan best ingewikkeld zijn voor patiënten. Het is belangrijk hier oog voor te hebben en patiënten daarbij te ondersteunen. Daarom hebben de huisartsenverenigingen HONK en HKN, Noordwest en de bibliotheken de handen ineen geslagen. Zij werken nauw samen voor ondersteuning van patiënten bij digitale zorg. Zo attenderen de huisartsen en Noordwest met onder andere de folder ‘Ondersteuning bij digitale zorg’ hun patiënten op het cursusaanbod van de bibliotheken.

Aanbod bibliotheken digitale vaardigheden
KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard organiseren regelmatig cursussen en inloopspreekuren voor ondersteuning en hulp bij digitale zaken. Daarbij kan gedacht worden aan het gebruik van DigiD (aanvragen en/of inloggen), het zoeken naar betrouwbare informatie op het internet en het gebruik van patiëntenportalen van ziekenhuis en huisarts. Ook is er een gratis lesprogramma Digivitaler. Patiënten leren zelf gezondheidszaken te regelen via internet. KopGroep Bibliotheken start op 30 mei een cursus Digivitaler in de vestiging in Wieringerwerf. Aanmelden is gratis en kan via (0)227601728 of op de website van KopGroep Bibliotheken. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terect op www.kopgroepbibliotheken.nl of www.bknw.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button