Hollands KroonSport

Toch een ludieke Alternatieve Wielerronde in ’t Veld

’t Veld – Een spontaan vriendenkoppeltje had zelf iets bedacht om de Pinksterkermis nog wat fleur te geven. Zonder er ruchtbaarheid aan te geven reden de mannen enkele ronden over het parcours, waar anders onder grote belangstelling de wielerwedstrijden in ’t Veld op 2e Pinksterdag werden verreden.

Met een motor van De Bruijne Bouw voorop werden toch nog heel wat Veldtemers naar buiten gelokt. Net voordat het terras bij Café De Vriendschap na al die Coronaweken weer open mocht werd er afgeprint door de Sportieve Wielervrienden uit de dorpen.

Nadat alle deelnemers vooraf op Corona waren getest kwam Pim Bruin als eerste over de finish, op anderhalve meter werd Bas Jaspers verrassend tweede en Sam Burger ook op anderhalve meter als derde.

Op een geïmproviseerde jurywagen van Kruijer Bloembollen uit ’t Veld werden deze helden gehuldigd en zoals altijd ook in een Oldtimer van Castricum uit Winkel voor hun spontane actie beloond, waarvan inmiddels behoorlijk wat inwoners getuige mochten zijn.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button