Den HelderMaritiemPolitiek

Helders Kanaal na opknapbeurt straks weer “lust voor het oog”

Adverentie

Den Helder – Een ontzettend blije wethouder Peter de Vrij laat weten dat, sneller dan verwacht, kan worden begonnen met het opknappen van het Helders Kanaal. Komende maandag begint aannemer Oosterhof Holman uit Wieringerwerf aan de klus die naar verwachting tot het einde van het jaar duurt.

Over een afstand van zo’n kilometer wordt de beschoeiing vervangen. In de eerste fase wordt het stuk langs de Spoorgracht, tussen de Vismarkt en de Sluisdijkstraat, aangepakt. Daarna volgt het deel langs de Keizersgracht, richting het noorden tot aan de bocht bij de dijk en tot slot de beschoeiing langs de Molengracht, tussen de Bierstraat en de Ooststraat. De kosten van de werkzaamheden, die vanaf het water worden uitgevoerd, bedragen zo’n 700.000 euro. Behalve het vervangen van de beschoeiing komen er ook nieuwe aanlegsteigers voor kleine plezierbootjes.

“Ik ben er echt blij mee dat dit stuk nu wordt opgeknapt”, laat De Vrij weten. “Het gaat toch om toonaangevende grachten in Den Helder. Als het werk straks is gedaan zijn die elk op zich weer een lust voor het oog.” Omwonenden, net als eigenaren van pleziervaartuigen die in de genoemde grachten liggen, krijgen persoonlijk bericht over de werkzaamheden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button