Den HelderUitgaan

Marinemuseum weer open voor publiek

Den Helder – Na 5,5 maand gesloten te zijn geweest is het zaterdag 5 juni zover: het Marinemuseum opent de deuren weer voor publiek. Het Marinemuseum is dé attractie van marinestad Den Helder. Er is van alles te doen en te beleven, want in elk gebouw en schip is er iets nieuws te ontdekken over de marine.

In het Marinemuseum is de marine te beleven op en onder zee. Klim door het luik van onderzeeboot Tonijn, kijk door de periscoop en luister vooral naar de verhalen van de suppoosten. Nog meer schepen ontdekken? Stap aan boord van ramschip Schorpioen of ontdek de mijnenveger Abraham Crijnssen. Ook aan deze schepen zitten mooie verhalen vast: zo wist de Crijnssen gecamoufleerd als tropisch eiland aan de Japanners te ontsnappen.

In de gebouwen van het Marinemuseum dwaal je door 500 jaar marine geschiedenis. Bekijk scheepsmodellen, wapens en uniformen en luister naar de indrukwekkende verhalen van oud-marinepersoneel.

Coronamaatregelen
Het Marinemuseum volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid. Het is daarom verplicht om vooraf te reserveren, dit kan via marinemuseum.nl. Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar), houd voldoende afstand van andere bezoekers en blijf thuis bij klachten.

Het Marinemuseum is vanaf zaterdag 5 juni dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 en ga voor meer informatie en het reserveren van tickets naar www.marinemuseum.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button