Kop van Noord-Holland

Ook deze zomervakantie rijdt de Kustbus

Advertentie:

Regio Noordkop – Ook deze zomervakantie rijdt de Kustbus 851. De bus gaat op initiatief van de gemeente Schagen rijden tijdens de zomervakantie in de regio Noord-Holland Noord. Aanleiding was een motie van de CDA-fractie om te kustbus deze zomer voor de regio te behouden.

Van zondag 11 juli tot en met zaterdag 21 augustus 2021 rijdt de Kustbus 851 weer in Noord-Holland Noord. De lijn wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit gemeente Schagen en gemeente Den Helder.

De zogeheten zomerlijn rijdt tijdens de zomervakantie (regio Noord) van Petten naar Den Helder. De Kustbus doet op haar route een groot aantal campings en verblijfsaccommodaties aan. Daardoor stappen reizigers veelal voor de deur op en gemakkelijk uit bij de plaats van bestemming.

Dienstregeling
De route van Kustbus 851 is gelijk aan voorgaande jaren. Dagelijks rijdt de Kustbus 851 iedere twee uur tussen Petten, Plein 1945 en Den Helder, Station; per richting vijf ritten. De dienstregeling is vanaf eind juni te raadplegen op www.overal.nl/kustbus.

Wethouder Kees Visser: “De gemeente Den Helder is blij dat de kustbus deze zomer weer rijdt. Een mooie ontwikkeling in de Kop van Noord-Holland: inwoners en toeristen, die bijvoorbeeld niet beschikken over een auto, kunnen deze zomer snel, gemakkelijk en betaalbaar naar Den Helder reizen. En genieten op een van de mooie en schone stranden die Den Helder rijk is. Bovendien is het een steuntje in de rug voor de toeristische sector zoals horeca- en recreatieondernemers. Deze zomer kunnen ze dankzij de kustbus nog meer bezoekers ontvangen. Nog een voordeel: de kustbus draagt ook bij aan het verminderen van verkeer.”

Maatregelen Corona
Reizen met de Kustbus 851 is deze zomer mogelijk, maar vooralsnog wel met inachtneming van onderstaande maatregelen:
· Reis met een mondkapje en zet deze tijdig op
· Vermijd drukte

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button