Den HelderJeugdVideo

Intocht Avondvierdaagse Den Helder (video)

Adverentie

Den Helder – Na vier dagen bloed, zweet en blaren vierden de deelnemers van de avondvierdaagse in Den Helder op 2 juni de feestelijke intocht. Na een flinke coronapauze van twee jaar kon de intocht, weliswaar in een andere vorm, eindelijk weer doorgaan.

Het weer zat de hele week al mee en dat was op donderdagavond niet anders, de zonnestralen gaf de feestelijkheden een extra gouden laagje. Met een grote glimlach kwamen de deelnemers over de streep. “We hebben gewoon vier dagen heel lekker gelopen en het was superleuk”, vertelt Xander, die samen met Tjidde de tien kilometer heeft uitgelopen. “Het was heel gezellig, ook dat er fanfares waren en overal muziek”, zegt Xander.

Rutger Wolters is marsleider bij de organisatie van de avondvierdaagse en heeft er samen met zijn collega-vrijwilligers een drukke periode op zitten. “Vanwege de coronamaatregelen konden we geen vergunning krijgen voor de traditionele intocht en daarom hebben we de hele laatste etappe tot intocht gemaakt. Overal langs de route is nu muziek en dat bevalt iedereen volgens mij wel”, zegt Wolters. Niet alleen de intocht, ook de routes zijn helemaal omgegooid. “Dat heeft hier en daar wat verwarring opgeleverd, maar uiteindelijk is iedereen op de juiste plek terechtgekomen en als ik de berichten zo hoor heeft iedereen het positief ervaren.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button