Cultuur/NatuurDen HelderJeugdVideo

Leerlingen Scholen aan Zee onthullen eigen kunstwerken in beeldentuin (video)

Advertentie:

Den Helder – Ieder jaar maken leerlingen van Scholen aan Zee kunstwerken bij het vak Beeldende Vorming. Een deel van de leerlingen wordt geselecteerd om een beeld te maken voor de tijdelijke beeldentuin op het terrein van de school. Tijdens de onthulling stemmen de aanwezigen op de beelden die ze het mooiste vinden, de twee winnaars krijgen een permanente plek in de beeldentuin.

Senna Tolboom en Chemène Knol wonnen de verkiezing vorig jaar en gingen samen met kunstenaars aan de slag om een grote, permanente versie, van hun kunstwerk te maken. “Ik vind het heel leuk, het gebeurt niet zomaar dat je beeld hier komt te staan dus daar ben ik wel trots op”, vertelt Senna. Het was nog een flinke klus om het thema in te passen, vertelt Chemène. “We moesten beweeglijkheid uitstralen en gebruik maken van staal en die twee passen niet zo goed bij elkaar, maar het is uiteindelijk toch goed gelukt.”

Na de stemming kwamen de kunstwerken van Job Denissen en Zoë Oostrom als winnaars uit de bus. Volgend jaar mogen zij de grote versie van hun kunstwerk onthullen tijdens de nieuwe editie.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button