Den HelderPolitiek

Parkeerinkomsten Den Helder blijken structureel hoger

Den Helder – De gemeente Den Helder ontvangt structureel meer geld dan begroot voor parkeervergunningen en invalidenparkeerplaatsen. Daarom verhoogt het college de raming in de kadernota met €37.000,-. De hogere inkomsten zijn het resultaat van een uitbreiding van de blauwe zones en het niet afstoten van parkeergarage Koninckshoek.

Omdat er meer blauwe zones zijn vragen meer mensen een ontheffing aan, aldus de gemeente. Ook laat het college weten dat eerder rekening werd gehouden met het afstoten van de parkeergarage Koninckshoek aan de Koningdwarsstraat. Nu dit niet is gebeurd ontvangt de gemeente nog steeds geld door de abonnementen. In totaal komt er jaarlijks €37.000,- meer binnen dan tot op heden begroot. In de kadernota wordt dit bedrag daarom in ieder geval tot en met 2026 opgenomen.

De kosten van de gemeente voor het faciliteren van de parkeervoorziening zijn overigens nog steeds een stuk hoger dan de inkomsten. Een deel van de extra inkomsten zal worden gebruikt voor een onderzoek naar de parkeerdrukte. Volgens het college is er een actuele stand van zaken nodig. Het onderzoek wordt dit jaar nog uitgevoerd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button