Den Helder

Roy Flem Koninklijk onderscheiden

Advertentie:

Den Helder – Nieuwedieper Roy Flem werd woensdag een Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Jan de Boer ter ere van zijn 35-jarig jubileum als vrijwilliger. Vanwege al deze vrijwilligersactiviteiten is de heer Roy Franklin Flem benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Flem is al sinds 1 juni 1987 in vrijwillige dienst is het bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers te Den Helder. Daar fungeert hij als kraambeheerder op markten in het hele land, ter promotie van Den Helder. Roy is ook winkelbeheerder en schipper op de rondvaartboot. Aanvullend verricht hij voorkomende werkzaamheden in het museum, waaronder schoonmaakwerkzaamheden.

Daarnaast is Flem sinds 2011 vrijwilliger bij Stichting Vrienden van de Traditiekamer Marineluchtvaartdienst in Den Helder. Deze stichting heeft als doel het ondersteunen van het behoud van maritiem, luchtvaart en historisch erfgoed. Hij beheert het archief en legt als vaste fotograaf de museale objecten vast.

Deze vrijwilliger pur sang is ook al tien jaar vrijwilliger bij het KNRM reddingstation Den Helder. Als bunkerbootreder beheert Roy Flem de KNRM-reddingbootjes die bij diverse bedrijven bij de kassa te vinden zijn. Mensen die de KNRM een warm hart toedragen, kunnen hier een bijdrage in doen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button