SportVideo

Brusselman wint Texel-etappe, Dorus de Rijk in het geel (video) – Update

Adverentie

Texel – Twan Brusselman heeft donderdag op Texel de eerste etappe van de 68e Tour de Lasalle gewonnen. In een massasprint voor de dagzege bleef hij de pas 16 jaar jonge Collin Westbroek net voor. Berend Bervoets eindigde als derde.

De etappe werd kort na de start ontsierd door een flinke valpartij. Grootste slachtoffers daarbij waren Roan Bergman en Jesse den Otter, die beiden langdurig werden behandeld aan de kant van de weg. In plaats van een herstart (de val was 200 meter na de start) besloot de wedstrijdleiding gewoon door te gaan. De rest van de etappe bracht weinig spectaculairs met zich mee. Jard Blokdijk en Dorus de Rijk probeerden nog even weg te komen, maar dat lukte niet en het peloton bleef redelijk tot het einde bijeen. Door de valpartij was een flink deel van de renners echter al dusdanig op achterstand dat zij nooit meer bij de grote kopgroep konden komen.

De ronde op Texel werd dit jaar ‘andersom’, gereden, ofwel in de andere richting dan vorig jaar. Volgens de jury beviel dit goed, volgens vrijwel alle andere betrokkenen niet echt. Het klimmetje wat er op deze manier in zat bracht niet de verwachte sensatie en verder was het de saaiste Texel-etappe sinds jaren.

Truien
Dorus de Rijk is vrijdag ‘de man in het geel’, omdat hij donderdag onderweg wat bonificatieseconden wist te pakken en zodoende in het algemeen klassement voor dagwinnaar Brusselman staat. Collin Westbroek mag vrijdag van start in de blauwe leiderstrui in het Amateurs/Junioren klassement en de witte leiderstrui in het Sportklasse klassement gaat om de schouders van Twan Brusselman. De groene leiderstrui in het puntenklassement is voor Joris de Boer en de mooiste trui van alle truien, de Regio Noordkop Regiotrui (voor de beste renner uit de Kop van Noord-Holland) is voor Bart Sinnige.

De etappe vrijdag start om 18.45 uur met een neutrale start bij Hotel Den Helder, waarna even later op de Doggersvaart de officiële start plaatsvindt.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button