JeugdKop van Noord-HollandVideo

Ghetto Superstars zijn Streetdance Kampioen van de Noordkop (video)

Adverentie

’t Zand – Na een aantal voorrondes streden acht teams uit de Noordkop tijdens het Streetdance Kampioenschap 2023. Voor de winnaars kregen een beker én een plekje in de dansvoorstelling van het Dutch Dance Center in het Helderse theater de Kampanje.

De inschrijvingen waren geopend voor leerlingen van groep 7 en 8 en vooral in Hollands Kroon en Schagen maakten velen er gebruik van. Na voorrondes in Hippolytushoef en ’t Zand stonden de finalisten te trappelen om hun repertoire opnieuw op te voeren. Onder het strenge oog van de jury voerden de finalisten hun choreografieën uit. Juryl Lotte van het Dutch Dance Center gaf natuurlijk niet zomaar een plek in de dansvoorstelling weg en daarom letten ze tijdens de uitvoering op verschillende punten. “Het gaat er heel erg om hoe je het overbrengt. Als je een heel feestelijk liedje hoort dan wil je natuurlijk op z’n minst wel een glimlach zien”. Bonuspunten zijn te verdienen door aandacht te besteden aan de uitstraling, outfit en make-up.

De optredens waren van hoog niveau volgens de jury. “Ik heb een grote diversiteit aan optredens gezien”, zei jurylid Lotte na afloop. Het was moeilijk kiezen. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor het optreden dat het beste bij het genre streetdance is gebleven”, aldus het jurylid, “sommige choreo’s hadden ook elementen van alle stijlen en zelfs turnen er in. Dat is heel indrukwekkend, maar dan ga je wel een beetje af van het streetdance.”

Uiteindelijk ging team Ghetto Superstars van basisschool de Rank er met de winst vandoor. Ze nemen een beker mee naar huis en maken zich dus op voor het optreden in Den Helder. “Daar ben ik wel heel zenuwachtig voor”, zegt één van de dansers, “maar ik heb het filmpje gezien en het zag er wel echt goed uit!”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button