Cultuur/NatuurTexel

Informatiebijeenkomst opgraving ‘Twee Kanonnenwrak’ bij Kaap Skil

Adverentie

Texel – Maritiem archeologen doen de komende tijd onderzoek aan scheepswrak BZN9, ook bekend als het ‘Twee Kanonnenwrak’. Het schip is in de 17e eeuw gezonken op de Reede van Texel en is onderdeel van het Rijksmonument Burgzand Noord. Op woensdag 7 juni vertellen experts over dit project tijdens een informatiebijeenkomst bij Museum Kaap Skil. Archeoloog Thijs Coenen vertelt onder meer over wat er boven én onder water gaat gebeuren.

Tussen 5 juni en 30 juli vinden er meer archeologische activiteiten plaats die toegankelijk zijn voor publiek. Op woensdag zijn archeologiestudenten in het Archeolab aanwezig om onderzoek te doen naar de vondsten uit het wrak. Ook maken ze 3D-modellen van de opgraving. Bezoekers kunnen meekijken en vragen stellen. Op zaterdag 17 juni zijn de Nationale Archeologiedagen en zijn de studenten ook aanwezig.

Op 17 juni geeft Thijs Coenen een lezing over de voorlopige resultaten van de opgraving en op 26 juli is een afsluitende informatiebijeenkomst georganiseerd.

Toegang voor de informatiebijeenkomst op 7 juni is gratis, de avond begint om 19:30.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button