Politiek

PVV: 1.200 asielzoekers in Den Helder is wel genoeg

Adverentie

Den Helder – Het is onbespreekbaar om in Den Helder nog meer asielzoekers op te vangen. Dat stelt de lokale fractie van de PVV in schriftelijke vragen aan het college. “Den Helder vangt al 1.200 asielzoekers op die voor de nodige incidenten zorgen en Helderse woningzoekenden moeten nu al lang wachten op een sociale huurwoning.”

Zestien gemeenten in Noord-Holland Noord moeten dit jaar nog 432 extra opvangplekken voor asielzoekers regelen. Dat kan zelfs nog meer worden, omdat begin 2024 contracten verlopen tussen het COA en de gemeenten Den Helder en Dijk en Waard over 250 noodopvangplekken. Marjan van Kampen, burgemeester van Schagen en tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, heeft haar collega-burgemeesters gemaand haast te maken met het huisvesten van statushouders die nu nog in azc’s verblijven, aangezien de verwachting is dat die aantallen voor de tweede helft van 2023 fors hoger worden.

“De PVV maakt zich grote zorgen over deze oproepen”, laat fractievoorzitter Vincent van den Born weten. Aan het college stelt de PVV dan ook de vraag of zij kan aangeven wat zij voornemens is inzake het aflopende contract met het COA? Ook wil de partij weten of het college haar mening deelt, dat het onbespreekbaar is nog meer asielzoekers in Den Helder op te vangen? “Zo ja, bent u bereid die boodschap luid en duidelijk over te brengen richting de relevante gremia en zo nee, waarom niet?”

De PVV vindt het onverkoopbaar aan de Helderse woningzoekenden die lang op een wachtlijst moeten staan om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, als statushouders nog meer voorgetrokken worden. “Deelt u die mening”, vraagt de PVV aan het college. Als het college onverhoopt toch bereid is om, op welke manier dan ook, gehoor te geven aan de genoemde oproepen, dan wil de partij graag van het college horen “waar voor uw college de grens ligt? Of is er geen grens en neemt u verdere ontwrichting van de Helderse samenleving voor lief?”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

5 reacties

 1. iedereen die ik spreek denkt hier ook zo over maar de D666 burgemeester zal wel weer lief willen doen en de deuren openzetten voor nog eens zo’n aantal kanspareltjes

 2. Met alle respect, maar de opvang van asielzoekers is vreselijk uit de hand aan het lopen. Burgemeester Van Kampen verwacht dat de aantallen asielzoekers in de tweede helft van dit jaar flink zullen toenemen. Mijn verwachting is dat deze aantallen in 2024 en 2025 nog groter zullen worden. En in de jaren daarna nog groter.

  Aangezien de toestand in de wereld er niet beter op wordt, en een verblijf in West-Europa is te verkiezen boven de meeste andere plekken op deze aardbol, en daarnaast de asielzoekers die onderdak vinden in Nederland juichende verhalen zullen laten horen aan het thuisfront – ‘kom ook deze kant op, het leven is hier beter dan thuis’ – hoef je geen rekenmeester te zijn om op je vingers na te kunnen tellen dat dit gigantisch spaak gaat lopen. Het zijn er nu al veel, maar het worden er steeds meer. Het is als een sneeuwbal die al rollend steeds meer aan volume wint.

  De meeste mensen die voorstander zijn van het ongebreideld binnen laten van economische vluchtelingen, behoren tot het welvarende deel van de bevolking (Groen Links, D66 en noem maar op). Ze wonen over het algemeen comfortabel en zitten goed in de slappe was. Ze zullen daardoor niet direct de gevolgen ondervinden van deze instroom, maar degenen die tot het sociaal en materieel minder bevoorrechte deel kunnen worden gerekend, mogen hun hart vasthouden, want zij gaan de rekening betalen, terwijl ze al niet veel te verteren hebben.

  Het lijkt me daarom verstandig om inderdaad grenzen te stellen aan het aantal mensen dat kan worden opgevangen, anders verdwijnt het draagvlak onder de bevolking- dat al steeds kleiner wordt – helemaal…..

  Probleem is dat de opvang van asielzoekers inmiddels een ware industrie is geworden, die zichzelf in stand wil houden en daarom grondstoffen nodig heeft. Als iets er eenmaal is, dan wil het blijven. Al is het maar omdat mensen er een goed inkomen mee verwerven.

  Eigenlijk kun je er wel van uitgaan dat het probleem rond de opvang van asielzoekers zich niet laat oplossen. Daar zijn we dan weer mooi klaar mee……

 3. 1996 : “15 miljoen mensen ; op dat hele kleine stukje aarde.
  Die moeten niet ’t keurslijf in; die laat je in hun waarde.”

  2023 : Hold my beer 🫣

 4. En vergeet “Pinokkio” Rutte niet in dit verhaal.

 5. Hand in hand terug naar eigen land! Stop de omvolkers

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: