Uitgaan

Band ZIJLSTRA maakt muziek in de Oosterlanderkerk

Advertentie:

Den Oever – Ter gelegenheid van 50 jaar Culturele Kring Wieringen en 50 jaar Oosterland komt Jeroen Zijlstra optreden. Hij wordt ook wel de zingende visser genoemd. In zijn teksten en muziek is er een fraaie balans tussen de rauwheid van het (vissers)leven en de schoonheid ervan.

Zijlstra schrijft niet uitsluitend over het vissersleven, maar ook over onderwerpen als de liefde, de rust en leegheid van het voormalige eiland Wieringen, de prikkelende hectiek van New York, de weemoed van de zee en de tragikomische realiteit van het leven komen ruimschoots aan bod.

Jeroen treed al meer dan twintig jaar op met shows als Olie & Rook, Tussen Den Oever & New York, De Doorbraak, Stel je voor, Liefde & Dorpsgevoel, Samen in Zee, Kalm en Ruw, Geen Krimp en Gebed zonder band/Gered door de band. Hij wil nu terug naar zijn eerste liefde: de jazz. Speciaal hiervoor schreef hij nieuw werk waarin veel ruimte is voor improvisatie. Natuurlijk komt ook de vertelkunst ruimschoots aan bod, zowel muzikaal als met woorden.

De band ZIJLSTRA bestaat uit: Jeroen Zijlstra (zang en trompet), Arno van Nieuwenhuizen (drums), Erik Robaard (bas) en Thijs Borsten (piano). Het concert vindt plaats op 15 juni in de Oosterlanderkerk. De aanvang is om 20:00 uur.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button