Den Helder

Helderse Scholen bekroond tijdens European Maritime Day in Svendborg

Advertentie:

Den Helder – Eerder deze week is een delegatie van Helderse onderwijsvertegenwoordigers naar Svendborg in Denemarken vertrokken voor het European Maritime Day congres. Tijdens het evenement hebben de Helderse basisschool Villa Kakelbont en Vonk beroepsonderwijs officieel het Blue School Certificaat in ontvangst genomen.

Dat was nog niet alles. Op de laatste dag van het evenement werd een speciale prijs uitgereikt aan Meerwerf basisschool Jac. P. Thijsse. De school kreeg de prijs voor het beste Blue School initiatief voor hun project ‘Plastic Soep’. Dit project combineerde diverse activiteiten rond het thema voor de leerlingen, zoals straattheater, een bezoek aan de haven, het opruimen van plastic afval en een tentoonstelling. Voor dit inspirerende initiatief ontvingen zij een speciale award en een mooi certificaat.

Het doel van Blue Schools is om het niveau van oceaangeletterdheid op scholen te verbeteren, waardoor verantwoordelijke en actieve generaties ontstaan die bijdragen aan de duurzaamheid van de oceaan. Den Helder werkt toe naar een Blue School Municipality, waarbij scholen, bedrijven en ondernemers met elkaar samenwerken.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button