Hollands Kroon

Herdenkingspalen markeren crash van geallieerde vliegeniers

Advertentie:

Hollands Kroon – Er worden twee herdenkingspalen geplaats in het bijzijn van de Engelse en Canadese ambassades, gemeente HK, 4-5 mei comité, historische verenigingen, geïnteresseerden, (oud) bewoners, veteranen en betrokkenen.

De eerste herdenking is voor een Engelse bommenwerper van het type Mosquito code DZ386, nabij de T-splitsing Schervenweg – Zuiderdijkweg 6 te Wieringerwerf. De tweede herdenking is voor een bommenwerper van de Wellington BK340, aan de Koggenrandweg te Middenmeer tussen de boerderijen nummer 23 en 24 aan de Westfriesdijk. Beide vinden plaats op zaterdag 15 juni.

In de Tweede Wereld Oorlog zijn er meer dan 40 vliegtuigen in onze gemeente Hollands Kroon neergestort. In de Wieringermeer alleen al zijn er meer dan 35 geallieerde vliegeniers omgekomen. De herdenkingspalen markeren de crash locatie.

Historisch Genootschap
De Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon werkt samen met onder andere het Historisch Genootschap van de Wieringermeer, gemeente Hollands Kroon, veteranen NH, ambassades van Canada en het United Kingdom, (oud) bewoners en veel andere.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button