Sport

Noordkop goed vertegenwoordigd in rugbyteam Nederlandse dames U18

Advertentie:

Den Bosch – Afgelopen zaterdag speelde Nederlandse dames U18 rugbyteam tegen hun Belgische tegenhanger. In het team waren twee dames uit de Noordkop, Amber Viskil uit Den Helder en Noa Visser uit Schagen. Na een stevige wedstrijd wisten zij met hun team de winst in hand te houden.

Het Belgische team had in hun voorwaartsenpack fysiek grotere dames spelen. Ondanks dit verschil waren de Nederlandse dames toch beter in het scrummen. Mogelijk doordat de grotere eerste rijers van onze zuiderburen niet zo laag konden staan als de Nederlandse eerste rij. En bij het rugby geldt dat degene die gecontroleerd het laagst staat, meestal degene is die de ander weg kan duwen. Het koste de Helderse Amber wel veel energie om haar directe tegenstander te controleren, maar terugkijkend heeft zij een goed gevoel hoe het gegaan is.

Vrij vlot na de aftrap was zij al dominant in het heroveren van de bal. Nadat een medespeler getackeld werd moest zij hard de tegenstander bij de bal wegduwen om haar team balbezit te laten houden. Dit zette voor Amber de trend voor de rest van haar wedstrijd. Ze genoot zichtbaar, wist meerdere malen de bal terug te winnen en stond haar persoon in het scrummen.

Teamgenoot Noa Visser stond achter haar in de scrum. Deze speler uit Schagen is naast krachtpatser ook een snelle speler. Zij wist goed in support te lopen en kon zij meerdere keren een lijnbreak maken. Bij enkele wist zij vervolgens zelfs tientallen meters terreinwinst te behalen.

In de eerste helft scoorde de Oranje dames drie tries. De eerste twee werden gescoord door Sylvie Moulee uit Purmerend. De derde kwam op naam van Carmen van Buiten uit Wageningen. Noa Visser was degene die de conversies nam en wist de eerste en de derde try daardoor te verzilveren. De stand bij rust was 19-0. In de tweede helft werd het uiteindelijk 26-0 met nog een try voor Syvlie Moulee en de conversie door Noa Visser.

Voor Amber was het een geweldige ervaring. De wedstrijd werd gespeeld in Den Bosch. Het veld ligt nagenoeg in een stadspark. Er was volop publiek op het evenement afgekomen, wat veel goed deed voor de sfeer en de speelsters een extra duwtje gaf op het veld.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button