Uitgaan

Stichting Duurzame Innovatie zoekt vrijwilligers voor Noordhollandsch Kanaal Cleanup

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – In samenwerking met Recycle Valley voert Stichting Duurzame Innovatie een grootschalig project uit genaamd ‘Schone Waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’. Het doel van dit project is om samen met buurtbewoners en andere betrokkenen de waterweg van Den Helder naar Maastricht te ontdoen van zwerfafval en hiermee aandacht te vragen voor zwerfafval.

Zwerfafval is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks belandt er meer dan vijftig miljoen kilo aan zwerfafval in de natuur. Dit is niet alleen een onaangenaam gezicht, maar het is ook nog eens schadelijk voor de natuur. Dieren kunnen het opeten of erin verstrikt raken. Bovendien keert plastic via het zeeleven weer terug naar ons, in bijvoorbeeld ons eigen eten.

Om deze reden organiseert Stichting Duurzame Innovatie verschillende Canal Cleanups door het hele land, waarbij zij samen met vrijwilligers het afval uit de natuur verwijderen. De routes zijn opgedeeld in kleinere trajecten van ongeveer drie tot vier kilometer, met duidelijke start- en eindpunten. De Cleanups bieden niet alleen een praktische oplossing voor het verwijderen van zwerfafval, maar ook een gemeenschapsgerichte aanpak waarbij mensen samenkomen om een positieve impact te maken op hun omgeving.

Noordhollandsch Kanaal
Op 22 juni, op de eerste dag van de zomer, wordt het Noordhollandsch Kanaal aangepakt. Om 11:00 gaat de actie van start tot ongeveer 12:30. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.duurzameinnovatie.eu.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button