Hollands KroonVideo

Video: Martien Vroone loopt honderden kilometers voor goed doel

Advertentie:

Enkhuizen – De 72-jarige Martien Vroone uit Anna Paulowna gaat bijna 500 kilometer lopen om geld binnen te halen voor het vakantieschip de Prins Willem Alexander.

De PWA biedt riviercruises aan door Nederland, Belgie en Duitsland. Het schip is speciaal ingericht voor gasten die in een rolstoel zitten of gebruik maken van een rollator. Naast de zevenkoppige bemanning zijn het voornamelijk vrijwilligers die ervoor zorgen dat de passagiers een mooie en onbezorgde reis kunnen maken.

Tijdens de reis slaapt men in stapelbedden en deze zijn, voor de over het algemene oudere vrijwilligers, niet meer zo handig met instappen. Dus wordt het tijd om deze te gaan vervangen maar daar hangt een flink prijskaartje aan.

Wandelen om de voormalige Zuiderzee
Martien is zelf ook vrijwilliger op de boot en in zijn vrije tijd wandelt hij veel. Dus besloot hij om geld binnen te halen voor nieuwe bedden, een rondje om het IJsselmeer oftewel de vroegere Zuiderzee te gaan lopen.

De totale afstand is ongeveer 495 kilometer en dit wil hij in 24 dagen volbrengen. De officiële start was zaterdagmorgen in Enkhuizen bij de boot. Onder aanmoediging van de bemanning en vrijwilligers vertrok Martien om 10.00 uur naar zijn eerste stopplaats Wijdenes.

Finish in Den Oever
Het is de bedoeling om elke dag ongeveer 20 á 25 km te lopen en dan op 22 juni te finishen in Den Oever. De route van Den Oever naar Enkhuizen heeft hij op 30 en 31 mei gelopen. Het enige twistpuntje in de route is de Afsluitdijk. Deze kan hij niet volledig bewandelen maar volgens Rijkswaterstaat gaat deze maand nog een groot gedeelte van de dijk open voor wandelaars en fietsers.

Meer informatie over de sponsorloop vindt u op: www.vakantieschip.nl

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button