Hollands Kroon

Noorderlicht wordt in tweeën gedeeld

Adverentie

HIPPOLYTUSHOEF – Het verzorgingstehuis Noorderlicht aan de Parklaan is sterk verouderd en daarom gaat het hele gebouw plat en wordt er plaats gemaakt voor een nieuw en modern gebouw(en).

Maar aan dat even slopen en iets nieuws neerzetten gaat een heel traject vooraf. Zo is men al heel lang bezig met een architect voor het realiseren van een nieuw gebouw. Want het moet allemaal wel in de buurt passen.

Omdat ook de bewoners zich thuis moeten voelen heeft men nauw contact gehouden met de bewoners en familieleden. Uiteraard staan er behoorlijke veranderingen op stapel omdat tijden veranderen en ook de wensen van de bewoners.
Om de bewoners en familie goed op de hoogte te houden worden er informatieavonden gehouden waar de vorderingen worden besproken.

Op deze avonden komen er veel vragen zoals;
Komt er weer een winkeltje?
Blijft de receptie?
Hoe gaat het met de verhuizing?

De bewoners en familieleden hadden veel vragen die allen keurig werden beantwoord.

Over één ding ontstond nogal wat verwarring en dat is dat het nieuwe gebouw in tweeën wordt gedeeld. Het Parkzicht blijft gewoon staan, maar het nieuwe Noorderlicht worden twee gebouwen. De bewoners hadden nogal wat moeite met het feit dat men met slecht weer niet zomaar van het ene naar het andere gebouw kan komen. Men gaat hiervoor op zoek naar een oplossing.

De werknamen zijn nu nog Parklaan en Parkhof maar te zijner tijd wordt er misschien een nieuwe naam gekozen. Al met al zal het voor de bewoners en het personeel een hele verandering worden.

Over één ding was iedereen het wel eens. Het worden wel hele mooi gebouwen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button