Uitgaan

Rijvereniging De Wironruiters organiseert een Working Equitation Clinic

Adverentie

HIPPOLYTUSHOEF – De rijvereniging De Wironruiters organiseren op 6 juli een Working Equitation (WE) clinic, onder leiding van Karin van der Sluis, aanvang 12.00 uur. Er wordt gereden in groepjes van drie combinaties. De laatste combinaties starten rond 17.00 uur. WE is in Nederland nog een relatief jonge sport met een groeiend aantal enthousiaste beoefenaars. Het all-round teamwork tussen ruiter en paard. Alleen door een hechte samenwerking wordt de zo kenmerkende lichtheid van de arbeidsrijstijl bereikt.

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen. Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven.
Naast het organiseren van wedstrijden en clinics is de vereniging ook actief met paard gerelateerde evenementen. Zo organiseert de club op 14 juli organiseert een puzzelrit over Wieringen, start en finish in de rijhal van De Wironruiters aan de Lonjeweg Hippolytushoef. Er worden twee routes uitgezet, 15 en 23 kilometers, met onderweg een gelegenheid tot pauzeren. De puzzelrit is opengesteld voor ruiters, fietsers en wandelaars. Deelname kost € 5,- en vooraf aanmelden kan via staldedrinkbeker@hetnet.nl maar aanmelden kan ook op de dag zelf.
In de maand juli worden er een tweetal dressuurwedstrijden gehouden. Op 13 juli een KNHS wedstrijd voor combinaties in de klasse BB tot en met Z2. Deze wedstrijd trekt ruiters zowel uit geheel Noord-Holland als Friesland. Voor de eigen leden op 21 juli een onderlinge dressuur wedstrijd. Meer informatie over de verenigingsactiviteiten bezoek dan de website www.wironruiters.nl

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button