Den HelderJeugdSport

Schoolzwemmen terug bij de Dr. Jac. P. Thijsseschool

Het vergde veel voorbereiding, maar uiteindelijk is het gelukt om in ieder geval op één school in Den Helder weer een start te maken met schoolzwemmen. Zwemschool de Dolfijn en de Dr. Jac. P. Thijsseschool maken dit mogelijk. Onder schooltijd naar de “natte gymles” en met je A-diploma het schooljaar afsluiten. André Boon van de zwemschool, interim-directeur van de Thijsseschool Maarten Tromp en locatieleider Wietske Darphorn van diezelfde school ondertekenden dinsdag het document van samenwerking.

Zwemschool De Dolfijn
André Boon geeft al weer net zo lang zwemles in zijn zwemschool aan de Wagenstraat als dat hij als zwemdocent bij de Schots werkzaam was. Hij benadrukt het belang van zwemonderwijs voor elk kind. “We zijn hier omringd door water en een ongeluk is zo gebeurd, hoe jonger kinderen beginnen met zwemles hoe beter het is.” Hij vertelt dat hij ook kinderen van een jaar of tien krijgt die nog niet kunnen zwemmen. “Die ontwikkelen sneller angst als de jongere kinderen, vooral bij het onderwater zwemmen.”

Maarten Tromp
Interim-directeur van de Thijsseschool Maarten Tromp is bij dat zijn initiatief gelukt is. “We zitten met onze school op loopafstand van De Dolfijn en hoeven dus geen bussen te huren.” De financiering was wel een probleem. Vanuit de gemeente of de onderwijsinstelling kon geen steun gegeven worden. In deze constructie betalen de ouders de lessen zelf, diegene die het niet kunnen betalen kunnen een beroep doen op het Jeugd Sportfonds. Tromp hoopt dat de “natte Gymles” navolging gaat krijgen op andere scholen in Den Helder.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: