Den Helder

Startbijeenkomst Vreedzame wijk in Visbuurt

Adverentie

Basisschool Jac. P. Thijsseschool en buurthuis De Viskom in de Visbuurt doen mee aan het landelijke project De Vreedzame Wijk. Dinsdag 2 juli werd het project geopend met een startbijeenkomst op de Jac. P.Thijsseschool.

Tijdens de bijeenkomst werden er plannen gemaakt voor de komende twee jaar. Hier waren onder andere wethouder Biersteker-Giljou, Corina Jongman van het buurthuis, directeur Maarten Tromp, Cynthia van der Horst van de gemeente Den Helder, wijkconciërge Esther van der Plaat, Nils van Heijst (bestuurder Meerwerf basisscholen), Dennis de Vries van stichting Vreedzaam, Wietske Wijnants en Wietske Darphoorn bij aanwezig.

Het project biedt kinderen en volwassenen allerlei ‘burgerschaps-competenties’ aan. Ze leren hoe conflicten constructief opgelost kunnen worden. Ze krijgen een stem, mogen meedenken over allerlei zaken, krijgen verantwoordelijkheden. Bovendien leren ze op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan en zich verbonden te voelen met de gemeenschap.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button