Vleermuizen spotten in Eendenkooi ‘t Zand

Vleermuizen spreken altijd tot de verbeelding. Het zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en overdag zijn ze niet te zien. Daarom organiseert Landschap Noord-Holland vrijdagavond 12 juli van 21:30 tot 23:00 uur een excursie door Eendenkooi ’t Zand.

De gids heeft een zogenaamde batdetector bij zich en een lamp om de vleermuizen te laten zien. Met de batdetector is het geluid dat vleermuizen uitzenden tijdens de jacht op prooidieren, zoals nachtvlinders, hoorbaar.

Aan het eind van de excursie staat er een speciale nachtvlinderval opgesteld. Deze insecten worden actief in het donker en gaan op zoek naar geurige bloemen of rottend fruit. Met een zoete geur of met licht worden deze vliegers gelokt en kunnen ze bekeken worden.

Informatie
Verzamelen om 21:30 bij bezoekerscentrum eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand. De kosten verschillen: volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Mobiele versie afsluiten