Hollands Kroon

Vrouwen van Nu Wieringen naar Opperdoes

Adverentie

WIERINGEN – Tuinclub De Korenaar van Vrouwen van Nu Wieringen, bezocht de prachtige tuin van de familie Meeuwes in Opperdoes. De 3500m2 grote tuin achter het houten boeren huis bleek een unieke verrassing.

Aan deze bijzondere tuin, waar je je ogen uitkijkt, wordt al dertig jaar gewerkt. De tuin is sfeervol door de grote vijver met mooie beplanting, kikkers en een bootje, de grote bomen met daaronder mooie vaste planten, waaronder veel hosta’s, varens en rozen in alle kleuren en geuren. Middenin de tuin een grote tulpenboom en onder de bomen schaduwplekken met prachtig mooie, passende planten. Borders op kleur in roze en blauw en alle kleuren groen.

In de schaduw aan het pad hoge bomen met daaronder een tulpen- en vaantjesboom. Richting de oude boomgaard diverse bloemrijke borders ingedeeld op kleur. De aanleg van de vijvers zorgt voor de hoogteverschillen in de tuin. Het bruggetje over het water verbindt het water met de tuin. Ook hier weer mooie accenten, als een waterval, eilandje en meer. De vergezichten zorgen voor de connectie met de omliggende weilanden. Al deze met zorg gekozen combinaties van planten en elementen, maken de tuin compleet.

En dan achter in de tuin een grote boom met boomhut en aan de boom een nestkast met een uilenfamilie, geweldig. Bij de moestuin een klein landje met ezeltjes. De mest van de ezels gaat over de tuin. Als laatste bezochten de deelnemers de kraam met plantjes, waar voor iedereen wel iets stond voor de eigen tuin. Kijk voor meer nieuws over Vrouwen van Nu Wieringen op de website: vrouwenvannu.nl/wieringen. Wil je meer informatie over de afdeling, mail dan naar: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button