Den HelderHollands Kroon

Benoemden in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen alsnog hun lintje

Advertentie:

Den Helder – Burgemeester Jeroen Nobel bezoekt 3 juli de inwoners van Den Helder, die benoemd zijn inde Orde van Oranje-Nassau, om hen hun onderscheiding te overhandigen. Door de coronamaatregelen kon de lintjesregen afgelopen 24 april niet in de gebruikelijke vorm doorgaan. Burgemeester Rian van Dam bezoekt op haar beurt de gelukkigen in Hollands Kroon.

Op verzoek van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is 3 juli de landelijke dag waarop in heel Nederland de onderscheidingen worden uitgereikt. De burgemeesters namen in april wel op afstand contact op met de gedecoreerden om hen het heugelijke nieuws te vertellen dat zij dit jaar een Koninklijke onderscheiding ontvangen. En gaven daarbij aan dat er later in het jaar de uitreiking zou plaats vinden. Dat is dus 3 juli geworden.

Bij de uitreikingen gelden de landelijke coronamaatregelen. De burgemeesters spelden het lintje dan ook niet op, maar overhandigen de etuis met daarin de onderscheiding.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button