Sport

Handbal: VZV onverwacht onderuit, ook verlies voor ZAP

Advertentie:

’t Veld / Breezand – De handbalsters van VZV verloren afgelopen weekeinde verrassend met 31-33 van Velo. Het team van trainer Edwin Janssen blijft op de derde plek van de eredivisie.

Het was voor VZV even wennen om na een uitermate succesvolle periode weer eens onderuit te gaan. Dat is tegen Velo geen schande, want dit team draait bovenin ook goed mee. Janssen gaf na afloop direct toe dat de tegenstander het spel deze keer slimmer had gespeeld. Bij rust stond het 11-16 en dat kwam vooral doordat de doelvrouw van Velo uitblonk. Na de pauze kwam VZV sterk terug en het werd zelfs weer gelijk; 19-19. De tegenstander uit Wateringen werd daarna weer net iets beter en liep weer uit. Met nog vijf duels te gaan moet VZV in staat zijn de derde plek vast te houden. Er wachten nog drie duels tegen teams die relatief laag op de ranglijst staan. Half februari is de topper tegen koploper VOC.

ZAP
De handbalsters van ZAP verloren in de eerste divisie opnieuw. Het team van trainer Stefan Baars kwam tekort tegen ZVBB en verloor met 21-18. In de eerste helft was er voorin bij ZAP te weinig kracht. “Het leek er de eerste helft op dat we volledig van de mat werden gespeeld”, zegt Baars. “De ruststand was namelijk 14-6. Zes goals maken is echt beschamend. We waren meer in de breedte aan het handballen dan dat we doelgericht waren en als we dan eens open kansen kregen dan schoten we mis of werden we zodanig aangepakt dat we niet konden raken.”

“Het moest dan ook in de tweede helft anders, dat was duidelijk. Er kwam veel meer vuur en power in de aanval. Er was meer overtuiging en dat resulteerde dat we langzaam dichterbij kwamen. ZVBB kreeg nu wel de straffen die ze verdienden. De overtredingen werden duidelijker zichtbaar, omdat wij in een veel hoger tempo speelden. Helaas begon onze inhaalrace te laat en bleven we steken op 21-18.”

Baars en zijn team kunnen de ambitieuze plannen die er begin deze maand waren even in de ijskast zetten. “Het is triest, maar we hebben in 2024 drie keer gespeeld en nul punten. Dat doet zeer, zeker omdat we in alle drie de wedstrijden het zelf weg hebben gegeven.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button