Hollands KroonUitgaan

Flora- en Visserijdagen gaan wederom niet door

Advertentie:

Den Oever – De Flora- en Visserijdagen in Den Oever gaan ook in 2021 helaas niet door. De afgelopen maanden heeft de organisatie van beide feesten intensief contact gehad met de horecapartijen en de lokale overheid om te onderzoeken wat mogelijk en verantwoord is. De Flora- en Visserijdagen staan sinds jaar en dag bekend als groot feest waar vrijwel alles kan en mag. Gezien de huidige coronaregels wordt het meerdaagse feest als ‘evenement’ beschouwd en daarvoor gelden strikte regels.

Naast toegangstesten mogen als gevolg van de coronaregels bijvoorbeeld geen openbare toegangen naar de afgesloten horecagebieden worden gerealiseerd, geldt een strikte toegangscontrole en is bepaald dat eenieder die de ‘horecabubbel’ betreedt dit maar één keer per dag mag doen. Een biertje bij Tante Pietje betekent dus: geen toegang tot de Tent op de Haven (en vice versa).

Geen Floragevoel
Naast alle praktische problemen betekent dit ook dat de organisatie samen met de horeca-uitbaters verantwoordelijk is voor de handhaving van deze regels. Zij denken dat het echte ‘Floragevoel’ op die manier niet zal ontstaan. Ook bij vispromotieactiviteiten zoals de vlootschouw en visproeverijen gelden restricties.

Samen met de horecapartijen zijn de organisaties dan ook tot de conclusie gekomen dat de huidige regelgeving te weinig mogelijkheden biedt voor een vrij, groot, bruisend feest zoals Den Oever dat gewend is. Daar komt nog bij dat pas ‘medio augustus’ door de Rijksoverheid wordt bekeken op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan kan worden gezet (zoals het loslaten van de anderhalve meter en andere regels) of juist verdere aanscherpingen na de vakantie weer nodig zijn.

Met deze onzekerheden is het voor zowel de organisatie en de horeca niet haalbaar om (mochten de maatregelen veranderen) binnen een dergelijk kort tijdsbestek evenementen af te gelasten of juist te organiseren.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button