Hollands KroonPolitiek

Gemeenteraad neemt afscheid van Liesbeth Vlietstra

Advertentie:

Hollands Kroon – Liesbeth Vlietstra, fractievoorzitter van D66, nam donderdagavond afscheid van de raad. Vanwege haar verhuizing naar Schagen maakt zij de raadsperiode niet af. Burgemeester Rian van Dam sprak een aantal mooie woorden en ook Vlietstra zelf gaf wat afsluitende mededelingen.

Al in april maakte Vlietstra haar aanstaande vertrek bekend. Nu is haar laatste raadsvergadering toch echt een feit. Vlietstra had de raadsperiode graag afgemaakt, maar omdat zij al eerder dan verwacht verhuist naar Schagen moet zij haar positie overdragen.

De burgemeester ging er bij staan. Ze prees Vlietstra voor al het werk dat zij verricht heeft en om haar inzet: “Jij bent ongelooflijk gecommitteerd aan je raadswerk en dat zal nog wel even afkicken worden voor je”, zo sprak de burgemeester. Verder noemde de burgemeester Vlietstra “emotioneel zeer betrokken en altijd op zoek naar oplossingen”. Met het vertrek van Vlietstra verliest de raad van Hollands Kroon een ervaren raadslid, maar Vlietstra heeft geen ambities meer om in Schagen verder te gaan.

Wel blijft Vlietstra graag in contact met haar ex-collega’s, in welke vorm staat nog niet vast: “Ik zal zeker nog een keer om de hoek komen kijken, maar de terrassen in Schagen zijn prachtig, dus het is handiger als jullie mijn kant op komen”, grapte ze. Verder bedankte ze alle raadsleden en wenste ze hen nog een prettige samenwerking.

Haar vervangster, Sonja Mulderij, werd gelijk na het afscheid beëdigd als nieuw raadslid. Mulderij komt op de 2e plek binnen de partij. Maarten Versluis schuift een plekje door en is de nieuwe fractievoorzitter. Binnenkort verschijnt op Regio Noordkop een interview met de twee leden van D66 waarin we het hebben over de nieuwe rolverdeling en vooruitblikken naar de verkiezingen van volgend jaar.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button