Hollands Kroon

Oproep voor Holland Kroonse organisaties: help mee tegen eenzaamheid!

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon roept organisaties op activiteiten te organiseren voor de ‘Kom erbij week’. Deze week staat landelijk in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. Organisaties in Hollands Kroon die in de week van 30 september tot en met 7 oktober 2021 activiteiten willen organiseren, kunnen hun ideeën bij de gemeente aanmelden. Ook leuke activiteiten met als doel elkaar ontmoeten en verbinding zijn welkom.

Kom Erbij Week is een feest van leuke, verrassende en ontmoetingen vol betekenis. Elkaar ontmoeten vinden wij belangrijk! Ontmoeten is het begin van veel meer. Het Netwerk ‘Kom erbij in Hollands Kroon’ roept Hollands Kroonse organisaties op activiteiten te organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Denk aan voorlichting, presentaties, koffiemiddagen, samen sporten, samen eten, samen zingen, spelochtenden, knutselmiddagen, enzovoort.

Eenzaamheid
Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem van alle leeftijden. Van de Nederlandse bevolking geeft 43 procent aan eenzaam te zijn. Hiervan voelt 10 procent zich ernstig of heel ernstig eenzaam. Het aantal eenzame personen neemt toe met het ouder worden. Van de 85-plussers voelt 63 procent zich eenzaam. Ook het gevoel van eenzaamheid onder jongeren in Hollands Kroon is groot.

Activiteiten aanmelden kan voor 30 augustus via hollandskroon.nl/aanmelden-week-van-de-ontmoeting.

Laat de gemeente weten over wat voor activiteit het gaat, het tijdstip van de activiteit en de plaats. De activiteiten meldt de gemeente op www.hollandskroon.nl.

Organisaties
Het Netwerk Kom Erbij Hollands Kroon bestaat uit meerdere organisaties, zoals Geriant, Woonzorggroep Samen, Mantelzorgcentrum, Team Sportservice, LSBO-HK, Humanitas, LINK- Jongerenwerk, Wonen Plus Welzijn, Alzheimer Nederland, Stichting Present, Stichting Thuishuis Winkel, Incluzio Hollands Kroon en de gemeente Hollands Kroon. Samen bereiden zij de ‘Kom erbij week’ voor.

Voor meer informatie en vragen over de landelijke week kunnen geïnteresseerden terecht bij Eric Groot Antic via vitaliteit@hollandskroon.nl of 088 – 3215397.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button