Den HelderPolitiek

SP Den Helder de wijk in over wooncrisis

Adverentie

Den Helder – De SP start met een landelijke actie over de wooncrisis, waaronder in Den Helder. “Ieder mens heeft recht op een gezond en betaalbaar huis, maar dat recht is de afgelopen jaren door het kabinet steeds verder afgebroken. Zij leverden onze volkshuisvesting over aan de markt. In tien jaar Rutte verdwenen ruim 100.000 sociale huurwoningen en stegen de huren met maar liefst 35 procent. Huurders betaalden ondertussen samen meer dan 10 miljard euro aan de staatskas via de asociale verhuurderheffing. Dat geld gaat dus niet naar het bouwen van nieuwe woningen, het laag houden van de huren of het opknappen van huizen”, aldus de SP.

Volgens de SP profiteren vooral beleggers en huisjesmelkers op de woningmarkt. “Of het nu het kabinet is, de gemeente of de verhuurder, naar de huurders wordt niet geluisterd. De SP wil dat niemand meer wordt overgeleverd aan de ellende van de markt. De politiek, de gemeenten en de verhuurders moeten huurders weer serieus gaan nemen. Daarom verzamelen we zoveel mogelijk verhalen over hoe het anders moet, zodat niemand daar meer omheen kan. Na de zomer bundelen we al deze verhalen uit het hele land in het grootste zwartboek ooit. Dit vormt de basis van onze eisen voor gezond en betaalbaar wonen voor iedereen.” De SP roept mensen daarom op hun ervaringen te delen.

Op zaterdag 3 juli aanstaande wordt een landelijke superzaterdag georganiseerd in het hele land. De SP Den Helder doet hier ook aan mee. Zaterdag staan zij paraat en gaan ze een aantal buurten bezoeken in De Schooten. Ze bellen aan bij mensen en gaan in gesprek. De bedoeling is dat er een zwartboek komt dat aan de politiek in Den Haag wordt overhandigd. Daarnaast worden er ook een paar vragen gesteld over de nieuwbouwplannen van de gemeente in de wijk de Schooten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button