JeugdOverige

Tips voor een zomer van NIX!

Adverentie

Den Helder – Eindelijk staat die zomervakantie voor de deur, iets waar iedereen enorm naar uitkijkt. Onze vrijheden komen terug en er mag en kan weer veel meer. Dit geldt ook voor jongeren. Velen van hen gaan samen met elkaar op vakantie of kunnen sinds lange tijd weer naar een festival of kermis. Maar hoe ga je hier als ouder mee om? Op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt. Om ouders deze zomer voor te lichten over middelengebruik en hoe dit zoveel mogelijk te voorkomen, organiseren ‘In Control of Alcohol & Drugs’ en Brijder Jeugd op 8 juli een interactief webinar: Tips voor een zomer van NIX!

Alcohol- en drugsgebruik kan gevaarlijk zijn, zeker in een drukke omgeving als je dit niet meer gewend bent. Daarnaast zijn er negatieve gezondheidseffecten en bestaat de kans op verslaving. Hoe zorgen ouders ervoor dat jongeren een leuke zomer hebben en toch hun grenzen goed kunnen bewaken? Tijdens de online bijeenkomst vertellen twee professionals van Brijder Jeugd welke grenzen ouders mee kunnen geven aan hun kind, ten aanzien van NIX18 in de zomerperiode. Ook wordt stil gestaan bij hoe zij het gesprek hierover aan kunnen gaan met hun kind.

Webinar
De online bijeenkomst van ‘In Control of Alcohol & Drugs’ voor ouders en opvoeders wordt georganiseerd op donderdagavond 8 juli van 19.00-20.00 uur. Het webinar is te volgen van achter de eigen computer en er is mogelijkheid om vragen te stellen aan de professionals. Deelname kan anoniem en is gratis. Aanmelden voor het webinar kan door een mailtje te sturen naar: interventiesgezondheid@ggdhn.nl.

Het webinar is onderdeel van de zomercampagne: “Maak er met NIX deze zomer een feestje van!” Vorig jaar werd deze campagne opgezet vanwege de bijzondere omstandigheden in de “corona zomer” en nu wordt de campagne herhaald vanwege de versoepelingen. De campagne richt zich op ouders en jongeren, om hen te helpen de NIX18 afspraak na te leven: niet roken en niet drinken onder de 18 jaar. Door deze norm neer te zetten en uit te dragen, schep je duidelijkheid en boek je gezondheidswinst. Nu vakanties en feestjes weer mogelijk zijn is dit wederom erg belangrijk.

Drugsgebruik
Naast de NIX18 afspraak richt de zomercampagne zich ook op het terugdringen van drugsgebruik onder jongeren. Zo zal de organisatie Unity net als vorig jaar weer locaties bezoeken waar jongeren bij elkaar komen. Jongerenteams van Unity gaan daar met jongeren in gesprek over alcohol en drugs. Jongeren worden op een laagdrempelige manier met een quiz bevraagd over hun kennis over alcohol en drugs en hier verder over geïnformeerd. Tijdens de online ouderavond op 8 juli zal naast alcohol ook drugs en drugsgebruik als onderwerpen worden besproken.

‘In Control of Alcohol & Drugs’ is een samenwerking van de 17 gemeenten van Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio NHN, LINK, Brijder Jeugd en GGZ NHN. Het programma ‘In Control of Alcohol & Drugs’ is gericht op het voorkomen en terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in Noord-Holland Noord.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button