Den Helder

Opening vernieuwde Medemblikkerloods

Advertentie:

Den Helder – De Medemblikkerloods is 1 juli heropend na een intensieve verbouwing van ongeveer 2 jaar. Het was een feestelijk dag waar Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Economie, Onderwijs en arbeidsmarkt, Landbouw en visserij, Dierenwelzijn, Bestuur, Europa, Recreatie en Toerisme en Sponsoring officieel de Medemblikkerloods opende door samen met Gerben Huisman, directeur van het Waddenfonds en wethouder Wouters het nieuwe logo te onthullen. Dit logo is ontworpen en vervaardigd door scholieren van Scholen aan Zee.

Gedeputeerde Ilse Zaal benadrukte tijdens haar speech het belang van de ontwikkeling van Den Helder als toeristische trekker in de Kop van Noord-Holland en het prachtige nautische karakter van Willemsoord waar de Medemblikkerloods onderdeel van is. Tijdens deze feestelijk middag kwam ook Ariane Hoog, directeur Stichting Erfgoed Den Helder, Voorzitter Stichting Scheepstimmerwerf Willemsoord en beheerder Medemblikkerloods, Anton Nieland en wethouder Wouters aan het woord en konden uitgenodigden een rondleiding krijgen in de vernieuwde loods.

De vrijwilligers van de Medemblikkerloods hebben tijdens de opening verse vis gerookt voor de uitgenodigden om zo een smakelijke opening te verzorgen. De belangstelling voor het gebruik van de werkplaats en opslagruimtes van de Medemblikkerloods is in de jaren steeds meer toegenomen. Onder andere leden van de Stichting Nautische Monumenten en scholen (Scholen aan Zee) doen steeds vaker een beroep op de Medemblikkerloods. Dit effect werd nog meer versterk doordat gebouw 72 niet meer beschikbaar is.

Hier werd onder andere rondhout behandeld en kon opslag plaatsvinden. Om deze reden heeft de gemeente Den Helder het voortouw genomen tot de uitbreiding van de Medemblikkerloods gesteund door de Stichting Scheepstimmerwerf Willemsoord en Willemsoord BV. Deze uitbreiding werd financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Helder, het Waddenfonds en Provincie Noord-Holland. Deze subsidiegevers zagen het belang in om het nautische belang van Willemsoord te versterken.

Door de uitbreiding is er meer ruimte om schoolklassen en andere groepen te ontvangen en om ze kennis te laten maken met het houtbewerking ambacht. De Medemblikkerloods kan door blijven gaan met het faciliteren in het onderhoud en in stand houden van de “Oude houten” scheepvaart in de ruimste zin van het woord en wordt de interesse gewekt bij jongeren voor het oude ambacht en de scheepvaart in het algemeen. Tevens kan nu de samenwerking met Scholen aan Zee worden uitgebreid om jongeren warm te maken en te houden voor het oude ambacht en de scheepvaart in het algemeen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button