Maritiem

Fraaie uittocht zeilzeeschepen markeert einde Sail Den Helder 2023

Advertentie:

Den Helder – Met een fraai beeld van uitvarende tall ships en vele honderden toeschouwers vanaf de dijk werd het varende gedeelte van Sail Den Helder 2023 afgesloten.

Het evenement dat op de voet is gevolgd door vele duizenden zeilliefhebbers en scheepsbewonderaars heeft zondag 2 juli zijn laatste dag bereikt. Mede door de samenwerking met de Koninklijke Marine kan er teruggeblikt worden op een fantastisch weekend, waarbij een toestroom bezoekers heeft genoten van het grootste maritieme spektakel van het jaar. Gedurende het weekend zijn er ook diverse weersomstandigheden voorbij gekomen, gelukkig weerhield dat bezoekers geenzins om het evenement bij te wonen.

Trots
“Met trots kijken we terug op een buitengewoon geslaagde editie van Sail Den Helder”, verklaart Arian Minderhoud, voorzitter Sail Den Helder 2023. “Het was geweldig om te zien hoe de prachtige vloot van 37 Tall Ships en meer dan 170 schepen van het Varend Erfgoed het hart van onze bezoekers heeft veroverd. Het indrukwekkende schouwspel op het water heeft voor onvergetelijke en fotogenieke momenten gezorgd.”

Feestelijke stemming
Naast het bewonderen van de schepen konden bezoekers volop genieten van een spetterend entertainmentprogramma. Op vrijdagmiddag zorgde de Crew Parade in de binnenstad voor volle winkelstraten en terrassen. Onder andere de bemanning van het Tall Ship Bima Suci kon door hun passie en betrokkenheid enthousiasme opwekken bij de bezoekers. Daarnaast was er het live entertainment dat er elke avond een grote stroom bezoekers naar Willemsoord trok. Dit heeft gezorgd voor een feestelijke stemming en enorm veel gezelligheid.

Geslaagd evenement

“Met Sail Den Helder 2023 hebben we geprobeerd om een evenement te creëren dat voor iedereen aantrekkelijk is”, aldus Arian Minderhoud. “Met een diversiteit aan activiteiten voor jong en oud wilden we ervoor zorgen dat iedereen, van gezinnen tot zeilliefhebbers, een geweldige dag kon beleven. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de bezoekers hebben bijgedragen aan de bijzondere sfeer van het evenement. Tijdens Sail Den Helder hebben mensen met een beperking eveneens volop kunnen genieten van alle facetten rondom het evenement.”

Vrijwilligers

Sail Den Helder 2023 heeft zijn doel om een unieke ervaring te bieden aan zeilliefhebbers en maritieme enthousiastelingen behaald. Het evenement is naast de inzet van vele vrijwilligers mede mogelijk gemaakt door samenwerking van de Koninklijke Marine, die een belangrijke rol speelde bij het succes van Sail Den Helder 2023, alsmede de vele partners die het evenement ondersteunen.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button