Den HelderHollands Kroon

De examenuitslagen zijn binnen: blije gezichten bij Scholen aan Zee en Wiringherlant

Advertentie:

Den Helder/Wieringerwerf – Voor de scholieren die hun eindexamen moesten herkansen was het dinsdag een spannende dag. De mentoren brachten rond het middaguur namelijk het verlossende telefoontje. Met het vaststellen van de definitieve cijferlijst zijn ook de slagingspercentages bekend. Op Scholen aan Zee in Den Helder hengelde 94,6 procent van de scholieren hun papiertje binnen. Het Wiringherlant in Wieringerwerf kende een moyenne van 93,6 procent.

Op Scholen aan Zee legden dit jaar 482 leerlingen hun eindexamen af. De basisberoepsgerichte leerweg kende een slagingspercentage van honderd procent en de kaderberoepsgerichte leerweg kan dit perfecte slagingspercentage ook nog halen. Dinsdagmiddag lag dit nog op 98,3 procent, maar twee leerlingen hebben nog praktijkopdrachten te halen. Bij de afdeling mavo haalde 91,7 procent van de leerlingen de eindstreep en op havo was dit 91,2 procent. Op het vwo kon de vlag uit bij liefst 98 procent van de leerlingen.

Alle onderwijsafdelingen van Scholen aan Zee kenden dus een slagingspercentage van minstens negentig procent. “Dat was alweer even geleden, dus daar zijn we absoluut heel erg blij mee”, vertelt een tevreden algemeen directeur Hielke ter Veld. “De kinderen hebben keihard gewerkt en het is voor ons hartstikke leuk om te zien dat het bij ons elk jaar beter gaat.” Ter Veld wijt die progressie aan een groot aantal factoren, waaronder de aanpassingen in onderwijsprogramma’s en de basisregels. Ook de coronacrisis, waar het onderwijs veel last van had, hebben de leerlingen van Scholen aan Zee goed doorstaan.

‘Heel tevreden’
Frans Braunschweiger, plaatsvervangend rector bij rsg Wiringherlant, zegt erg blij te zijn met het gemiddelde slagingspercentage van 93,6 procent op zijn school. “We zijn heel tevreden”, licht hij toe. “Veel leerlingen die moesten herkansen, hebben we vandaag alsnog goed nieuws kunnen brengen.” De examenkandidaten van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg wisten de volle honderd procent te scoren. Bij de gemengde/theoretische leerweg (gtl) slaagde 95 procent van de scholieren en op havo lukte dat 89 procent. Op het atheneum behaalde 84 procent hun papiertje.

De geslaagden komen binnenkort nog één laatste keer op school om hun felbegeerde papiertje op te halen tijdens de feestelijke diploma-uitreiking. Op Scholen aan Zee vinden de feestelijkheden 8, 10 en 11 juli plaats. Ter Veld: “De tiende zou het wel kunnen dat het Nederlands Elftal moet spelen, dus dat kan dan nog wel even puzzelen worden.” De geslaagden van het Wiringherlant hoeven zich geen zorgen te maken om Oranje, zij zijn namelijk pas een week later aan de beurt.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button