Texel

Scholieren fietsen ruim 800 euro bij elkaar voor verstikte zeehonden

Advertentie:

Texel – Malik van den Berg en Tijn van ’t Hof, twee derdeklassers van het gymnasium op de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven, fietsten voor hun maatschappelijke stage van Utrecht naar Ecomare op Texel. Ze haalden hiermee € 810,- op voor het Seal Response Team, dat zich inzet om verstrikte zeehonden te helpen.

Malik kwam op het idee voor deze fietstocht tijdens een bezoek aan Ecomare in de meivakantie. Samen met Tijn vroeg hij familie en vrienden om hun tocht te sponsoren. “We begonnen met een doel van tweehonderd euro, maar dat bedrag hadden we al snel binnen”, vertelden ze lachend aan Ecomare-directrice Marion Barth, toen ze de cheque overhandigden. Barth legde uit hoe belangrijk het project is voor het redden van zeehonden.

De jongens legden de 148 kilometer af in anderhalve dag, via een route langs de Vecht en door de duinen. Na het overhandigen van de cheque fietsten ze door naar het station in Den Helder om daar de trein terug te nemen. Ondanks dat fietsen niet hun grootste hobby is, waren ze trots op hun prestatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button