Politiek

Slippertje PvdA zorgt voor onrust binnen Helderse coalitie

Advertentie:

Den Helder – De webmaster van de PvdA Den Helder heeft een pijnlijke fout gemaakt door op de ledenwebsite te melden dat de onderhandelende coalitiepartijen een akkoord bereikt hebben, terwijl dat nog niet zo is. Fractievoorzitter Jan de Leeuw heeft hiervoor zijn excuses aangeboden.

Het Noordhollands Dagblad schreef deze dinsdagochtend dat de VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, Samen Actief, CU, Stadspartij en D66 een akkoord bereikt hebben over een nieuwe coalitie. “Dat heeft de Helderse afdeling van PvdA de leden via de website gemeld”, leest de volgende zin. Dit terwijl Henriëtte Weerstand-Slot (fractievoorzitter van de VVD Den Helder) maandagavond tijdens de raadsvergadering zei: “Er worden nog steeds gesprekken gevoerd.” De betrokken fracties reageerden dan ook verbaasd op het nieuws. “Ik ben net zo verrast als jij. Zo ver zijn we echt nog niet”, liet Dina Polonius van de ChristenUnie desgevraagd weten.

Jan de Leeuw kreeg het nieuwsbericht doorgestuurd van zijn coalitiepartners en was not amused. “Dat is nog zacht uitgedrukt”, vertelt de fractievoorzitter. “De gesprekken verlopen goed, maar over poppetjes en verdere invulling is nog helemaal niet gesproken.” De webmaster was gevraagd informatie op de ledenwebsite te plaatsen over de aanscherpingen die de PvdA wil doorvoeren in het coalitieakkoord, zodat de leden daar over kunnen meepraten. In plaats daarvan stond op de website: “Teksten uit 2022 zijn aangescherpt, verduidelijkt en er is opnieuw gekeken naar de financiële haalbaarheid van de diverse onderdelen.” Miscommunicatie dus, waar De Leeuw zich als fractievoorzitter verantwoordelijk voor voelt. “Dit had niet mogen gebeuren.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button