Sport

Wisselende resultaten voor Team Baars op kickboksgala

Advertentie:

Purmerend/Den Helder – De sporters van Team Baars maakten afgelopen weekend hun opwachting op het kickboksgala in Purmerend. Vince van den Berg, Ruben Broersma, Shairo Faries en Miguel Suares boekten wisselende resultaten in de ring.

Vince van den Berg beet het spits in Purmerend af voor Team Baars. De junior begon goed, maar al snel werd duidelijk dat de tegenstander fysiek en mentaal al een stuk verder was dan Van den Berg. Hij kreeg bijna een knietje tegen zijn hoofd. Hiervoor kreeg de tegenstander een waarschuwing, want in de jeugd mogen de sporters geen aanvalstechnieken richting het hoofd gebruiken. Na een duel waar Van den Berg dapper bleef terugvechten, verloor hij uiteindelijk op punten.

Ruben Broersma, een andere junior, ging als tweede vechter de ring in. Hij begon goed en beide heren waren in de eerste twee rondes aan elkaar gewaagd. Het gevecht kende over en weer goede stoten en trappen. Broersma scoorde veel punten met zijn harde lichaamstrappen en zijn tegenstander kreeg meer en meer last van de snoeiharde schoppen die hij te verduren kreeg. De derde ronde ging naar Broersma, mede omdat de tegenstander zijn meeste kruit al had verschoten. Waar Team Baars aan het eind van de wedstrijd minimaal de uitslag ‘onbeslist’ had verwacht, ging de overwinning naar de tegenpartij. “Het blijft een jurysport.”

Shairo Faries wint
Als derde mocht Shairo Faries aan de bak. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in de Nieuwelingen klasse en gaat over naar de C-klasse. Faries vocht goed en bekeken. De tegenstander viel aan, maar de kickbokser van Team Baars kwam elke keer goed terug en deed net wat meer. In de tweede ronde kwam de tegenstander nog even in gevaar. Hij werd goed in de hoek gezet door Faries, die een slagenoffensief startte. Ook in de derde ronde zette de Noordkopper de tegenstander een paar keer goed in de hoek en begon hij te beuken. Uiteindelijk won Shairo Faries de wedstrijd op punten.

Als laatste kwam Miguel Suares in actie. In de eerste ronde werd meteen duidelijk dat beide heren aan elkaar gewaagd waren. De sporters kwamen regelmatig in de clinch terecht en scoorden beide punten met goed geplaatste knieën. Toen de twee uit elkaar werden gehaald, gaven ze elkaar steeds geen ruimte. De combinaties worden over en weer gezet. In de tweede en derde ronde kwam hetzelfde spelbeeld naar voren. Het was een fanatieke partij met veel clinchwerk. De wedstrijd eindigde uiteindelijk dan ook onbeslist.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button