Den Helder

Konijnen te koop bij Kunsthal 45

Adverentie

Den Helder – Konijnen te koop bij Kunsthal 45? Maar die doen toch in kunst? De konijnen waar het hier om gaat zijn niet de wollige variant. Het betreft hier sieraden gemaakt door Helderse kunstenares Nelleke Konijn.

De sieraden zijn te zien en direct te koop bij Kunsthal 45, Koningstraat 43-45 Den Helder, op zaterdag 7 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Ook de week daarna zijn ze nog verkrijgbaar tijdens de normale openingstijden (do/zo 13.00 – 17.00 uur) voor zover ze niet verkocht zijn. De prijzen voor de halskettingen liggen tussen de 50 en 75 euro. Ieder sieraad is anders. Ook is er een beperkt aantal broches beschikbaar.

Nelleke Konijn overleed plotseling in de zomer van 2010, haar werk wordt beheerd door de familie. Buiten groter werk en kleinere objecten in de voor haar zo typerende stijl van kunststof onderdelen met metalen draad aan elkaar bevestigd, als uitvergroot naai- of borduurwerk, maakte ze ook sieraden. Een aantal sieraden is nu beschikbaar gesteld voor de crowdfundingsactie “Help de kunst in Den Helder naar de kelder”, waarmee Kunsthal 45 en dé Kunstuitleen de verhuizing en inrichting naar hun nieuwe gezamenlijke onderkomen willen bekostigen. Elke ketting of broche is uniek, ook zijn er nog enkele sets waarmee je je eigen halsketting in elkaar kan zetten.

Meer informatie over het project is te vinden op www.kunsthal45.nl/actie

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button