Cultuur/Natuur

Nature Hunt en meer in de Helderse Vallei

Den Helder – Op het terrein van De Helderse Vallei is een “Nature Hunt” uitgezet. Door het oplossen van diverse opdrachten en puzzels gaan de deelnemers op zoek naar een natuurlijke schat. De Nature Hunt is in de week van dinsdag 9 tot en met zondag 14 augustus van 11:00 tot 15:00 uur. Aanmelden bij de balie in het duurzaamheidscentrum en daarna kunnen de “Jagers” gelijk meedoen. De kosten zijn € 1 per kind. De Hunt is geschikt voor gezinnen met kinderen van zeven tot ongeveer twaalf jaar.

In het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei staat vanaf woensdag 10 augustus weer een vlinderkast. Hierin kunnen de bezoekers het leven van koolwitjes van dichtbij zien. In de vlinderkast zijn de eitjes, rupsen en poppen tijdens de hele metamorfoseproces te volgen, waarbij uit de pop na ongeveer acht tot zestien dagen uiteindelijk een vlinder kruipt. Die vlinder wordt dan vrijgelaten op het terrein van De Helderse Vallei.

Weleens in de Donkere Duinen geweest? In dit bos groeien naaldbomen en loofbomen door elkaar. Er is een mooie vijver en er leven heel veel planten en dieren. Ontdekken welke? Ga dan met educatief medewerker Marcel mee naar het bos tijdens de excursie op donderdag 11 augustus van 14:00 tot 15:00 uur en ontdek het zelf. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen van vier tot en met twaalf jaar en kost € 2 per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de website of 0223 612555.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button