Sport

Felle strijd tijdens laatste wedstrijd zomeravondcompetitie Alcmaria/HRTC DOK

Adverentie

Den Helder – Na zeven dinsdagavonden koers bij de HRTC DOK volgde dinsdagavond de ontknoping. Tijdens de slotrit werden de puntjes op de bekende i gezet. Na afloop werden de winnaars in de bloemen gezet, gesponsord door DEX rozen uit Tuitjenhorn.

De opkomst was tijdens deze gezamenlijke competitie van WV Alcmaria Victrix en HRTC/DOK goed te noemen. Mede door het mooie weer, behoudens één avond code rood, werd er steeds een aantrekkelijke wedstrijd gereden. Bekende renners maakten veelvuldig hun opwachting, zoals Bram de Waard, Thijs Zuurbier en Jermo Agema.

Strijd werd er geleverd en zeker door twee renners, die haast aan elkaar verbonden leken. HRTC-renner Rick van Breda, de talentvolle renner uit ’t Zand en Sjors de Waard, sinds dit jaar uitkomend voor de ECW Energy formatie van Alcmaria Victrix. Als de bekende Siamese tweeling waren ze haast aan elkaar “gekoppeld” tijdens de verschillende avonden. Uiteindelijk liet Van Breda zien toch uit het beste hout te zijn gesneden. Sjors had een behoorlijke kluif aan deze slimme renner.

Deze mannen eindigden dan ook op plek één en twee in het eindklassement. Jordy Levendig pakte op de slotavond nog de derde plek van Bram de Waard weg en bij de zogenoemde funklasse werd Jimme Quax eerste voor Mark Teeuwen en Jordy Levendig. Dat leeftijd geen rol hoeft te spelen blijkt bij HRTC-renner Aad van de Laar, die netjes terug te vinden is op een 9e stek in deze eindklassement. Bij de dames reed Alcmariaanse Evy Breed naar een eerste plek, tweede werd Vik Bisdonk van de HRTC DOK.

De organisatie van beide verenigingen was meer dan tevreden en bekijkt of er volgend jaar weer een competitie wordt verreden. Bekijk het complete eindklassement via https://hrtcdok.nl/uitslagen/.

Verslag door Fred Groot

Toon meer

Gastauteur (Ingezonden)

Bovenstaand bericht is van de hand van een gastauteur. Het betreft een aan de redactie ingezonden artikel. De redactie van Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht. Meer info via hoofdredactie@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button