Uitgaan

Duik in het zeeonderzoek van Delta tot Diepzee

Advertentie:

Het NIOZ op Texel opent op 5 oktober de deuren voor iedereen tijdens een open dag. Ze geven demonstraties, lezingen en minimasterclasses over het waarom, hoe en wat van zeeonderzoek. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de zee-deskundigen en de state-of-the-art apparatuur in de werkplaatsen bekijken.

Hoe het archief van de aarde op de diepzeebodem eruitziet, hoe wetenschappers miljoenen jaren terugreizen om betere klimaatvoorspellingen te kunnen doen en hoe ze trekvogels met zenders over de hele wereld volgen wordt onderzocht bij het Nioz.

Voor kinderen
Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Er is een speciaal ingericht kinderlaboratorium. Daar kunnen ze kleurstoffen scheiden, verzuring van zeewater testen en kleine beestjes onder de microscoop bestuderen. Ook is er de mogelijkheid om eigen fantasie-zeedieren te knutselen of op speurtocht te gaan naar bekende en onbekende zeedieren.

De Open Dag van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap en tijdens de Week van de Biologie.

Het programma van de opendag volgt binnenkort op www.nioz.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button