Uitschakeling dreigt voor Den Helder Suns

Den Helder – In de BNXT play-offs lijkt het doek vrijdag te vallen voor de Den Helder Suns. De basketballers verloren hun thuiswedstrijd en een goed gevulde Sporthal Sportlaan.

Den Helder Suns wist ook dit keer niet te winnen van Hubo Limburg United. De Belgische bekerwinnaar nam in het tweede kwart afstand van de thuisploeg, om met een 31-43 voorsprong te gaan rusten. Na de rust kwam Den Helder echter razendsnel opnieuw opzetten via Van den Elzen en Van Oostrum (47-52). Dichterbij liet Hubo Limburg de thuisploeg niet komen.

Den Helder Suns bleef zich echter vastbijten in de wedstrijd (48 punten na rust!), maar helaas konden zij niet de omslag maken. Hubo Limburg United keerde met een bonus van veertien punten terug uit Den Helder: 79-93, maar heel overtuigend was dat nu ook weer niet.

Deze uitslag moet volstaan voor de Belgische basketballers om zich vrijdag thuis gemakkelijk te plaatsen voor de tweede ronde van de BNXT play-offs. Alleen als de Den Helder Suns winnen met vijftien punten verschil gaan zij door naar de volgende ronde. Sam van Oostrum scoorde 16 punten voor Den Helder Suns. Aan Belgische zijde kwam Jonas Delalieux tot 20 punten.

De wedstrijd van vrijdag wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.