Den Helder

Herstelwerkzaamheden Koopvaardersschutsluis in de noordelijke fuik

Advertentie:

De provincie Noord-Holland voert van 3 tot en met 5 september herstelwerkzaamheden uit in de noordelijke fuik van de Koopvaardersschutsluis. Er wordt tussen 21 en 7 uur gewerkt. Voor het verkeer zijn er geen gevolgen.

Afgelopen juni zijn inspectiewerkzaamheden uitgevoerd, waarbij een zwakke plek in de westelijke damwand van de noordelijke fuik is geconstateerd. Van 3 tot en met 5 september wordt deze plek gedicht door middel van een stalen plaat. Er worden ook werkzaamheden uitgevoerd op het maaiveld, waarbij het maaiveld wordt aangevuld met zand en het straatwerk wordt gerepareerd. Daarnaast wordt aan de oostelijke damwand gewerkt. De tijdelijk aangebrachte staalplaten worden verwijderd en vervangen door nieuwe platen.

Tijdens de werkzaamheden blijft de Koopvaardersschutsluis beschikbaar voor de scheepvaart. Er is namelijk naast het schip van waaruit gewerkt wordt, voldoende ruimte voor schepen om te passeren. Voor het wegverkeer ontstaat ook geen hinder. Wel verzoekt de provincie de scheepvaart om hinderlijke waterbewegingen te vermijden in verband met de duikwerkzaamheden.

Meer informatie over de Koopvaardersschutsluis is te vinden op www.noord-holland.nl/kvss.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button