Informatiemiddag Helderse Volksuniversiteit druk bezocht

Het was druk op de informatiemiddag van de Helderse Volksuniversiteit in School 7 bibliotheek van Den Helder. Karin van Rossum bestuursvoorzitter van de Helderse Volksuniversiteit “We hebben hier een mooie presentatie van het cursusaanbod 2019/2020, hier lopen diverse docenten rond die belangstellenden veel kunnen vertellen over de cursus die zij geven”.

Het cursusaanbod is niet elk jaar hetzelfde. Er zijn cursussen die elk jaar wel terugkomen, dat zien we bijvoorbeeld bij de talencursussen. Wij zijn natuurlijk geheel afhankelijk van de docenten die zo’n cursus geven. Nu is het wel zo dat een de docent er mee stopt of er geen tijd meer voor heeft. In zo’n geval komt er wel weer iets voor terug, daar zetten we ons wel voor in”, aldus Karin van Rossum.

Wat is nieuw?
“De cursus Nieuw Grieks is nieuw en Kunstgeschiedenis is weer terug in het cursusaanbod. Verder hebben we ook Zelfontplooiing als nieuwe cursus in ons aanbod, daar verwachten we ook wel wat van. Er zijn natuurlijk ook cursussen die in buurthuizen of zelfs hier in School7 worden gegeven, denk aan Computercursussen of Omgaan met je DigID, nou van die cursussen blijven wij af. Daar in tegen hebben we nu ook een Bakcursus en dat gaat over het bakken met groentes, dan moet je denken aan hartige taarten en zo, nou daar is dan ook meteen flink belangstelling voor. Er is in Nederland zo wie zo veel belangstelling voor bakken en daar kunnen we als Helderse Volksuniversiteit dan mooi op inspelen.”

De informatiemiddag gemist? Breng dan een bezoek aan de geheel vernieuwde website:  www.volksuniversiteitdenhelder.nl

Mobiele versie afsluiten