Uitgaan

Inspiratiebijeenkomst Samen in Beweging

Advertentie:

De inspiratiebijeenkomst ‘Samen in Beweging’ is op woensdag 18 september bij te wonen voor professionals die werken met kinderen en hun opvoeders. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor kinderen samen met een volwassene.

Samen in Beweging is een inspiratiebijeenkomst waar leuke tips en ideeën gedeeld worden voor een gezondere leefomgeving voor kinderen. Er worden diverse workshops gegeven, zoals ‘Hoe praat je met ouders over gewicht en leefstijl?’,  ‘Samenwerken met ouders, hoe doe je dat?’ en ‘Prikkelverwerking bij kinderen’. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen, een kookworkshop, sport&spel, salsadansen en DJ’en. De inspiratiebijeenkomst wordt georganiseerd door JOGG, Parlan, GGD en Mee&DeWering, om de samenwerking te vieren en voort te zetten voor een gezondere omgeving in gemeente Den Helder. De inloop voor de Workshops is om 15:00 in MFC het Wijkhuis Nieuw Den Helder en de activiteiten starten met een spetterende opening om 15:15 op het Cruyff-Court.

Informatie over de workshops
Samenwerken met ouders, hoe doe je dat?
Ouders zijn de onmisbare partners bij werk met kinderen. Hoe kan de samenwerking met alle ouders worden vormgegeven in het werk. Tijdens deze work workshop gaan bezoekers aan de slag met herkenbare praktijksituaties. Bezoekers gaan weg met inspiratie, voorbeelden en tips die meteen gebruikt kunnen worden. Door Claartje van Eijden van JOGG.

Prikkelverwerking
Wat gebeurt er als de prikkelverwerking niet goed verloopt? Welke kinderen hebben doorgaans wat hulp nodig bij de prikkelverwerking? Bezoekers gaan een paar oefeningen doen om prikkels en emoties te verwerken. Veel tips en een leuke goodiebag van de GGD.

Workshop Praten over leefstijl en gewicht
Veel professionals vinden het lastig om het onderwerp ‘gewicht en leefstijl’ te bespreken met gezinnen. In deze workshop wordt er verteld over de handvatten voor een succesvol gesprek. De houding speelt daarbij een cruciale rol. Door Irene Gruintjes, communicatiedeskundige en werkzaam als projectleider kinderen en een gezonde leefstijl.

Activiteiten voor kinderen met volwassene
De start is op het Cruyff Court om 15:15. Er wordt een spetterde opening verwacht van Amanda Torres. Daarna zijn er drie leuke activiteiten, waar bezoekers er één uit kunnen kiezen. Hier kan een volwassene en kind samen aan mee doen. Kinderen kunnen één van hun ouders/verzorgers mee vragen, maar ook bijvoorbeeld een oom, tante of buurvrouw.

Opgeven voor de inspiratiebijeenkomst kan via www.teamsportservice.nl/denhelder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button